تفاوت ترازو و باسکول در چیست؟معرفی انواع مدل ها

تفاوت ترازو و باسکول در چیست

تفاوت ترازو و باسکول در چیست؟

یعنی نمی توان ظرفیت بالا و دقت پایین را همزمان داشته باشیم، برای روشن شدن این موضوع به این مثال می توان اشاره کرد که با خرید یک یخچال نمیتوان انتظار داشت که کار فریزر را هم برایمان انجام دهد یعنی با اینکه این دو محصول از یک جنس هستند ولی کارایی متفاوت دارند، همین موضوع در خصوص ترازو و باسکول هم صدق می کند، حالا با هم یه بررسی اجمالی در خصوص تفاوتهای ترازو و باسکول داشته باشیم:

تفاوت ظرفیت و دقت ترازو و باسکول:

اصولا ترازو ها از نظر ظرفیت و دقت به گروههای مختلف طبق بندی می شوند به طور مثال ترازوهای حساس و آزمایشگاهی که معمولا از ظرفیتهای ۲۰۰ گرم با دقت یکصدهزارم گرم شروع شده و تا ظرفیت ۱۲ کیلو با دقت یکدهم گرم ادامه دارد و نیز ترازوهای آشپزخانه که از ظرفیت ۵ کیلو تا ۲۰ کیلو و با دقت یک گرم در بازار وجود دارد و ترازوهای فروشگاهی که از ظرفیت ۱۵ کیلوگرم شروع شده و و تا ۸۰ کیلوگرم با دقت یک گرم تا ۱۰ گرم تولید و عرضه می گردد ولی در باسکولها در دسته بندی باسکولتها، ظرفیت ۱۰۰ کیلو تا ۱۰۰۰ کیلو با دقت ۱۰ تا ۱۰۰ گرم وجود دارد و باسکولهای تک لودسل از ۱۰۰۰ کیلو تا ۳۰۰۰ کیلو با دقت حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم ساخته شده و باسکولهای ۴ لودسل از ظرفیت یک تن تا ۱۰ تن با دقت ۲۰۰ گرم تا ۲ کیلوگرم قابل ارائه خواهد بود. پس می بینیم که هرچه ظرفیت افزایش می یابد دقت در توزین کمتر می شود و برای انتخاب درست باید بدانیم چه ظرفیت و چه دقتی مد نظرمان می باشد.

جنس و ابعاد بدنه:

اصولا ترازوها از جنس پلاستیک فشرده ساخته شده و در بعضی موارد هم از بدنه فلزی برای ساخت ترازوها استفاده می شود و معمولا دارای ابعاد کوچک و متوسط هستند که جهت استفاده در محیطهای کوچک قابل بهره برداری می باشد ولی باسکولها از نظر جنس بدنه از آهن یا استیل ساخته شده و اصولا دارای بدنه مقاوم و با ابعاد بزرگ بوده و برای توزین اجسام سنگین و استفاده در محیطهای صنعتی و بزرگ کاربرد دارد.

معرفی انواع مدل ترازو (بر اساس ظرفیت و دقت):

معرفی انواع مدل ترازو

ترازوهای فروشگاهی:

اصولا دارای تنوع زیاد و قابلیتهای فراوان بوده و خود به سه دسته ساده و پرینتردار و پیشرفته تقسیم بندی می شوند. از قابلیتهای این ترازوها می توان به ارائه خدمات به چند مشتری به صورت همزمان و ورود اطلاعات و قیمت کالا در حافظه  و نیز پرینت فروش کالاهای فروخته شد ثبت و گزارشگیری از میزان خرید و فروش در بازه های زمانی مختلف و از این قبیل موارد نام برد و قیمت این مدل ترازوها از حدود ۷ میلیون تومان شروع شده و تا حدود ۵۰ میلیون تومان افزایش می یابد.

 

ترازوهای حساس و آزمایشگاهی:

این مدل ترازوها اصولا از ابعاد کوچک برخوردار بوده و اصولا نگهداری و استفاده از آنها نیازمند دقت و توجه ویژه می باشد و بسته به کیفیت و برند و دقت و ظرفیت دارای قیمتهای مناسب از حدود 500 هزار تومان تا قیمت بالای صد میلیون تومان می باشد.

در بعضی موارد دارای محفظه و وزنه های استاندارد هم می باشد.

ترازوهای کوچک و جیبی:

این مدل ترازو با توجه به جثه کوچک و ابعاد آن برای جابجایی مناسبتر است و معمولا دارای ظرفیت پایین و دقت خوب می باشد و اصولا برای توزین رزین و مواد کوچک و زعفران و سایر مواد کوچک و ریز استفاده می شود.

ترازوهای آشپزخانه:

اصولا این ترازوها دارای ظرفیت 5 کیلوگرم تا 15 کیلوگرم و با دقت یک گرم بوده و بعضا دارای قابلیتهای توزین دقیق اجسام جامد و مایع بوده و نیز تعدادی هم از ظرف یا کاسه های لاکی و استیل بهره می برند و بسته به برند و کیفیت و کارایی، دارای رنج قیمت از 100 هزار تومان تا 2 میلیون تومان دارند.

ترازوهای نفرکش:

این ترازوها برای توزین وزن افراد استفاده شده و بعضا دارای قابلیتهای نشان دادن میزان چربی و استخوان و آب بدن و غیره را نشان داده و نیز بعضا دارای حافظه داخلی و نشانگر دما هم می باشند و نیز می توان از طریق نرم افزارهای موجود در موبایل و اخذ اطلاعات وزن از ترازو در مدلهای بلوتوثی، شاخصهای سلامت را مشاهده نمود، قیمت این ترازوها از رنج 300 هزار تومان شروع و تا حدود 3 میلیون تومان افزایش می  یابد.

ترازوهای لیبل پرینتر:

این ترازوها قابلیت چاپ فاکتور و باکد بر روی لیبل یا برچسبهای حرارتی دارند و برای کسب و کارهای بزرگ و پیشرفته و همپنین صنایع بسته بندی کاربرد دارد که از قیمت حدود 20 میلیون تومان شروع شده و تا 50 میلیون تومان افزایش می یابد.

ترازوهای صنعتی:

اصولا این ترازوها قابلیت های ویژه ای دارند از قبیل قابلیت قطعه شمار و اتصال به سیستمهای جانبی و غیره که بنا به نوع استفاده معمولا دارای بدنه بسیار مقاوم بوده و منیز بطور معمول، فقط نشانگر وزن داشته و از نشان دادن قیمت واحد و قیمت کل بی بهره هستند و حدود قیمت آن از 10 میلیون تومان شروع شده و تا 50 میلیون تومان هم افزایش می یابد

معرفی انواع مدل باسکول

معرفی انواع مدل باسکول

1-باسکولتهای سبک:

معمولا این نوع محصول دارای ظرفیت 100 کیلو تا یک تن بوده و برای کسب و کارهای معمولی و متوسط استفاده می شود و حدود قیمت آن از 10 میلیون تومان تا 30 میلیون تومان می باشد.

2-باسکولتهای ارزان قیمت :

این باسکولتها دارای کیفیت و قیمت پایینی بوده و وعموما افرادی که به صورت سیار امرار معاش می کنند از آن استفاده می کنند و رنج قیمت آن در محدوده 1 میلیون تا 4 میلیون تومان می باشد.

3-باسکولهای تک لودسل:

این مدل باسکول معمولا از ابعاد 1متر د 1 متر به بالا ساخته شده و برای کارخانجات صنعتی و عمده فروشی ها کاربرد داشته و ظرفیت یک تن تا 5 تن را پشتیبانی می کنند و حدود قیمت آن از 20 میلیون تا 40 میلیون می باشد.

4- باسکولهای چهار لودسل:

این مدل باسکول که با ابعاد بزرگ ساخته می شود و دارای 4 سنسور در 4 گوشه آن می باشد و برای توزین محصولات حجیم و بزرگ کاربرد داشته و قیمت آن در محدوده 20 میلیون تا 100 میلیون می باشد.

5- باسکول آویز:

ان مدل باسکول بیشترین کاربرد را برای انبارها و آهن فروشی ها و مشاغلی که اکان جابجایی محصول برایشان سخت است کاربرد داشته و از ظرفیت 100 کیلو تا 30 تن را دارا بوده و رنج قیمتی آن از حدود 500 هزار تومان تا 100 میلیون تومان می باشد.

6- باسکول فرغونی اعم از تک چرخ ، سه چرخ و چهار چرخ

برای خرید باسکول برای توزین علوفه و خوراک دام و طیور از این مدل باسکول استفاده شده و قیمت آن از حدود 10 میلیون تا 50 میلیون می باشند.

7-باسکول دامکش و لاشه کش:

برای کشتارگاهها و قصابی ها و دامداری ها، باسکولهای ویژه این مشاغل ساخته و ارائه می شود که قیمت حدود 20 میلیون تومان تا 100 میلیون تومان را دارند

8- باسکول جاده ای اعم از باسکول های نیسان کش، خاورکش و تریلی کش:

برای توزین وزن خالص بار نیسان و خاور و کامیون و تریلی از باسکولهای مخصوص جاده ای با ظرفیتهای 10 تن تا 100 تن استفاده شده و رنج قیمت آن از دود 50 میلیون به بالا می باشد.

با ارائه توضیحات فوق می توانیم دقیقا متوجه شویم تفاوت ترازو و باسکول در چیست و چه استفاده ای از هرکدام می شود و با توجه به نیازمندی هرشخصی اعم از قیمت و ظرفیت و دقت و کارایی و غیره می توان بهترین گزینه را انتخاب نمود و بعضا نیاز است برای استفاده بهینه چند مدل ترازو و باسکول را با هم تهیه نمود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *